Despre răbdare după chirurgia estetica

A trecut o lungă perioadă de timp de când această pagină a rămas albă, asa că am decis să le ajut pe viitoarele paciente cu promisele sfaturi. Este clar despre ceea ce o să vorbesc in aceste rănduri: aveți răbdare până la instalarea rezultatului final. Este un sfat pe care vi-l dă orice doctor la consutație, dar un sfat pe care multe din paciente il uită repede. Chiar si in cazurile cele mai usoare de augmentare mamară, desi sânii vor fi evident mai mari, forma plăcută estetic la care vă asteptați se va instala in câteva luni. Nu vă grăbiți cu aprecierile (mai ales cele negative). si nu uitați că perioada de recuperare este cu atât mai lungă cu cât situația preoperatorie este mai dificilă. si asta e valabil mai ales pentru măririle de sâni si pentru rinoplastii. Iată câteva dovezi:

O pacientă cu hipotrofie mamară, care a venit la noi pentru o mărire de sâni. Asimetria de formă a sânilor si poziție a mameloanelor este evidentă.

Am apreciat că diferența de volum nu este mare si am decis să folosim implante de aceleasi dimensiuni. Iată rezultatul de 6 luni:

Pare groaznic. Asimetria este persistentă. si după 9 luni:

Semnificativ mai bine, dar parcă tot nu sunt la fel. La trei ani, pacienta vine pentru schimbarea implantelor cu unele mai mari. si iată pozele inainte de această schimbare:

Aproape perfect. Sânul stâng, mai ”inghesuit” la inceput, a coborât si a căpătat o formă aproape naturală. Revin: AVEȚI RĂBDARE!

si iată un caz de rinocorecție care a continuat să se amelioreze si după primul an:

10 luni
16 luni

Vârful este mai bine definit, iar versanții dosului s-au mai dezumflat.

QED.

O să revin si cu alte aspecte ale chirurgiei estetice despre care se vorbeste mai puțin in cărți si pe site-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>