Marire de fese: implante sau lipofilling

Fesele sunt dintotdeauna un apanaj al frumuseții, mai ales feminine și un element important în atracția sexuală. Deși forma cea mai frumoasă, idealul, a fost diferit de-a lungul vremurilor, se pare că acum toate doamnele și domnișoarele și-ar dori niște fese rotunde și proeminente, așa cum, în mod exagerat uneori, etalează unele personaje. Sunt niște fese mai curând caracteristice rasei negre, dar cum medicina estetică ne spune că se poate, tot mai multe paciente încearcă să obțină fesele ideale.

 

Injectare Grasime Proprie in Fese Pret

Lipofilling

 

În principiu, sunt două mari metode de mărire și remodelare ale feselor. Injectarea de grăsime proprie sau substanțe resorbabile și implantele de fese. Ambele incearcă să dea un aspect mai rotund și mai proeminent acestei regiuni anatomice și să elimine depresiunea laterală a feselor (spre șolduri), care apare destul de des la caucazieni.

 

Injectarea de grăsime presupune recoltarea de grăsime proprie prin lipoaspirație, spălarea grăsimii, uneori centrifugare și injectarea ei în zonele deficitare. Problema esențială este ca pacienta să aibe destulă grăsime de injectat (măcar 150 ml pe fiecare parte). Dacă această condiție este îndeplinită, operația se face sub anestezie generală sau măcar cu sedare. După intervenție există durere la locul de recoltare, dar nu și la cel de injectare. Cantitatea injectată depinde de câtă grăsime se poate recolta, dar și de mărimea originală a feselor. Imediat după intervenție arată foarte bine, dar cca 30-40% din grăsime se resoarbe, așa că este nevoie deseori de o completare după cca 6 luni. Deși simplă și satisfăcătoare, intervenția nu este lipsită de complicații: infecție (care uneori necesită incizie la nivelul pungii de puroi), necroză de grăsime care iese prin micile incizii, mai ales dacă a fost introdusă prea multă grasime, resorbție inegală cu asimetrie. Toate complicațiile sunt tratabile, dar trebuie știut că acest tip de intervenție nu este totuși o plimbare în parc.

 

Implant Fesier Bucuresti

Implant fesier

 

În ceea ce privește alte substanțe injectabile, acestea sunt absorbabile în timp, fie mai rapid (1 an și jumătate – acid hyaluronic Macrolane™), fie mai lent (cca 5 ani-AQUAfilling®). Sunt, pe deasupra foarte scumpe. Dacă se folosesc cantități care ”să se vadă”, prețul se apropie de cel al operației cu implante siliconice. Rezultatele pot fi foarte frumoase pentru că există o anumită versatitlitate în obținerea formei dorite, ceea ce este mai greu cu implantele, care au o formă prestabilită. E nevoie însă de medici cu ceva experiență, pentru că este mai dificil ca la buze sau riduri. Există riscul de deplasare în timp a gelului, sau chiar de infecție (mai ales pentru cele cu resorbție lentă).

 

Implantele fesiere sunt din ce mai folosite și în țara noastră în ultimii 10 ani. Experiența medicilor a crescut și există destui specialști care au rezultate bune. Ca și la sâni, există implante rotunde sau anatomice. Deși la sân le prefer pe cele rotunde, pentru fese cred că cele anatomice dau rezultate mai bune, dar asta e numai o părere, iar în diverse cazuri se potrivesc diverse implante. Gelul este mai dur și cu implante mai mici se obțin rezultate mai spectaculoase (comparativ cu sânii), datorită particularităților zonei. Incizia (uneori sunt două) este în șanțul dintre fese și e bine ascunsă. Chirurgul trebuie să aibe ceva știiță de carte pentru ca operația este mai grea ca cea de la sâni. Riscul de infecție sau sângerare este semnificativ mai mare, prin apropierea de anus și limfaticele din sfera genital. Când sunt corect alese , însă rezultatele sunt spectaculoase și stabile în timp. Contractura capsulară este mai rară decât la sâni, dar există și cazuri de rupture. Durerile posoperatorii sunt semnificative și pacienta nu are voie să stea pe spate 2-3 săptămâni. Poate sta în șezut, dar nu perioade lungi de timp. Am văzut cazuri în care fesele s-au lăsat (la fete mai puțin sportive), soluția fiind introducerea impalntului mai profund în mușchi, căci așa se introduc modern implantele fesiere, nu sub fascie, nu sub piele, nu sub mușchi.

 

Așadar, există multe modalități de a mări și remodela fesele. Dr. Parasca vă poate oferi varianta cu lipofilling (injectare de grăsime proprie) sau cea cu implante siliconice. Variantele temporare sunt mai puțin agreate de noi.

Pret implant fesier : 3500 euro

Programeaza o consultatie!