Operatie Estetica pentru Urechi

Otoplastia este operatia prin care urechile clapauge (stiintific : decolate) sunt apropiate de cap. Interventia se desfasoara de obicei sub anestezie locala si sedare, si, daca doriti, puteti parasi clinica la cateva ore dupa operatie. Urechile vor fi mai umflate in primele zile, dar durerile sunt mici. La 7 zile se scot firele, dar este bine sa purtati o bentita elastica timp de inca 3 saptamani, pentru a evita o recidiva. Ca si la rinoplastie, cicatricele sunt ascunse.

Operatia de otoplastie

 

Conceptul de frumusete a cunoscut o puternica evolutie de-a lungul timpului, nevoia fiintei umane de a-si corecta imperfectiunile corpului devenind tot mai accentuata in zilele noastre. Acesta dorinta se datoreaza de fapt importantei pe care fiecare persoana o atribuie propriei incluziuni sociale. Medicina estetica este intr-o continua evolutie, astazi ea fiind capabila sa ofere cele mai bune solutii prin care sunt corectate defectele fizice care in urma cu cateva decenii pareau ca nu isi pot gasi rezolvarea!

 

Acesta este si cazul otoplastiei, una dintre cele mai mari descoperiri din domeniul chirurgiei estetice care beneficiaza de un real succes in randul celor care se confrunta cu problema urechilor decolate sau clapauge, cum sunt definite in termeni populari. Urechile cu deformatie congenitala (innascuta) a pavilioanelor exista intr-un procent destul de numeros in randul oamenilor. Tot mai multe dintre persoanele care se confrunta cu acest defect apeleaza in prezent la operatia de otoplastie pentru a se elibera de propriile frustari si prejudecati. Urechile decolate, care nu sunt suficient de bine lipite de cap sau cele care sufere asimetrii evidente care deformeaza aspectul estetic al fetei isi pot gasi perfectiunea cu ajutorul otoplastiei.

 

Pretul unei interventii de otoplastie: 800 cu anestezie locala, 1300 cu generala

La ce varsta se poate recurge la operatia de otoplastie?

 

Pentru operarea urechilor clapauge nu exista o limita de varsta, astfel ca ea este indicata chiar si in cazul copiilor, intrucat noua forma pe care plasticianul o va reda pavilionului auricular nu isi va schimba aspectul odata cu trecerea timpului. Mai mult decat atat, gradul de frustare in ceea ce priveste forma decolata a urechilor este mult mai ridicat la copii, ei fiind cei care care pot suferi traume psihologice grave in urma etichetelor sociale de care vor avea parte in colectivitate. In acest sens, indiferent de varsta pe care o aveti, otoplastia va fi intotdeauna cea mai buna modalitate de a oferi fetei un aspect placut.

In ce conditii se realizeaza operatia de otoplastie?

 

Otoplastia sau operatia urechilor clapauge reprezinta procesul chirurgical prin care se realizeaza apropierea pavilioanelor auriculare de cap sau prin care sunt corectate atat formele, cat si dimensiunile acestora. Asa cum este firesc pentru un medic prestigios de chirurgie plastica, veti beneficia de un set de analize preoperatorii realizate de catre specialisti, in urma carora vom stabili cu exactitate daca operatia de otoplastie se poate realiza in cel mai scurt timp posibil fara a intampina impedimente.

 

Dr. Sorin Parasca este unul dintre cei mai prestigiosi medici esteticieni, cu un mare renume in domeniul chirurgiei plastice. Pasiunea pentru interventiile estetice ii defineste activitatea de lunga durata si rezultatele exceptionale il recomanda in acesta moderna ramura a medicinei.

 

Operatia se realizeaza cu ajutorul anesteziei locale, insa in cazul copiilor este recomandata anestezia generala monitorizata cu acuratete de specialistii echipei medicale pe care am alcatuit-o dupa cele mai bune criterii de specialitate. Acest procedeu de alipire a urechilor de cap sau de remodelare a formelor si dimensiunilor urechii se realizeaza prin intermediul unor incizii fine, nevizibile, ascunse in santul dintre ureche si pielea capului. Insa, in cazul in care operatia este una mai complexa, chirurgul va va informa de faptul ca incizia pe care o va realiza in timpul otoplastiei va fi prezenta pe partea din fata a urechii. Inciziile fine pe care le va realiza chirurgul plastician vor fi finalizate cu ajutorul catorva fire de sutura sub piele.

 

In general, operatia de otoplastie dureaza o ora – o ora si jumatate, iar in cazul in care doriti sa nu ramaneti sub supravegherea specialistilor, puteti parasi clinica noastra la doar cateva ore dupa finalizarea interventiei.

Ingrijirea postoperatorie a otoplastiei

 

Ca oricare alta operatie chirurgicala, operatia pentru urechi necesita o ingrijire postoperatorie cu o atentie sporita pentru a impiedica recidiva problemei. Dupa interventia chirurgicala, va puteti confrunta cu mici dureri, insa acest disconfort va fi eliminat cu ajutorul tratamentului prescris de medicul specialist. De asemenea, imediat dupa finalizarea interventiei veti purta un bandaj la nivelul capului care va fi schimbat in functie de preferintele chirurgului. In primele 7 zile, nu aveti voie sa va spalati pe cap, acest aspect fiind permis numai dupa ce firele vor fi scoase (in cea de-a saptea zi din momentul realizarii operatiei). Dupa ce se renunta la bandaj, sfatul specialistului estetician este de a purta o bentita elastica pe cap pe timpul noptii timp de o luna de zile pentru a mentine urechile lipite.

 

In ceea ce priveste complicatiile, ele sunt foarte rar intalnite, mai ales daca operatia este realizata de o persoana specializata, cu o larga experienta in domeniul operatiei de otoplastie. Cele mai frecvente complicatii sunt  mici, ele constand in aparitia hematomului (care se va retrage sau va fi evacuate printr-o manevra simpla) si micile vantai care vor persista in primele zile postoperatorii!

Otoplastie la preturi avantajoase

 

Pretul otoploastiei este avantajos pentru orice pacient care va apela la serviciile oferite de Dr. Parasca. Astfel, daca va confruntati cu diverse anomalii la nivelul urechilor, operatia de otoplastie este solutia cu ajutorul carora le puteti elimina. La o consultatie de chirurgie estetica reparatorie puteti beneficia de cele mai bune tarife, echipa de specialistii coordonanta de prestigiosul Dr. Sorin Parasca fiind intotdeauna pregatita de noi provocari!

Toate celelalte detalii vor fi puse la punct impreuna cu domnul Dr.Sorin Parasca in urma consultului de care veti beneficia inainte de realizarea propriu-zisa a interventiei chirurgicale de otoplastie.

 

Pret operatie otoplastie urechi decolate: 800 cu anestezie locala, 1300 cu generala

 

Programeaza o consultatie!