Operatia de Ginecomastie

Desi de multe ori, reprezentantele sexului frumos apeleaza la interventiile chirurgicale estetice pentru a-si infrumuseta corpul sau pentru a indrepta o eroare genetica, barbatii pot fi la randul lor afectati de anumite probleme de ordin estetic. Chiar daca reprezinta sexul tare, acest lucru nu inseamna ca acestia, la randul lor, nu doresc sa fie apreciati si admirati pentru corpul lor pe care il intretin zi de zi.

ginecomastie - operatia de multe beneficii
De aceea, in cazul in care un adolescent sau un adult observa ca ceva este in neregula cu trupul sau, nu trebuie sa petreaca ani de zile, facandu-si procese de constiinta, pentru ca acest lucru poate duce la anxietate, sanatate mentala precara şi chiar la depresie din cauza nepotrivirii sociale cu restul membrilor din grupul sau. Ginecomastia este un astfel de exemplu, pentru ca desi nu este o afectiune fizica grava, poate duce la o stare mentala deloc optimista. Ce se poate face in caz de ginecomastie?

 

Ce este ginecomastia?

Inainte de a oferi o anumita solutie pentru ginecomastie, precum operatia de ginecomastia sau alte tipuri de tratament, trebuie mai intai sa stabilim ce este aceasta afectiune.
In primul rand, ginecomastia reprezinta cresterea excesiva a sanilor la barbati. Chiar daca pare neobisnuit ca acest lucru sa li se intample barbatilor si nu femeilor, care sunt cele purtatoare de sani cu un scop bine stabilit – alaptarea nou-nascutului – barbatii care intampina aceasta problema se pot ciocni cu ginecomastia in trei faze de dezvoltare diferite:

  •  In intervalul imediat naşterii, cand hormonii materni pot actiona asupra bebelusului, indiferent de sexul acestuia, si pot cauza cresterea sanilor, lucru care dispare de la sine, in mod spontan, fara necesitatea unui tratament medicamentos
  •  In perioada pubertatii, afectand aproximativ jumatate dintre baietii aflati in aceasta perioada a vietii lor, fiind eliminata spontan dupa cativa ani de zile la majoritatea adolescentilor, dar persistand la cateva procente dintre acestia
  • La varsta a treia, in jurul varstei de 60 de ani, fiind cauzata de scaderea nivelului de testosteron si de tendinta de depunere a tesutului adipos in aceasta zona, care transforma hormonul masculin in estrogen, hormonul feminin, dar si de diversele medicatii care pot dezechilibra sistemul hormonal al celor inaintati in varsta

 

Pseudoginecomastia, care caracterizeaza barbatii obezi sau pe cei care au fost obezi si au slabit si la care sanii sunt formati mai ales din grasime, respectiv piele in exces.

 

 Pretul unei cure de ginecomastie este intre 800 si 1500 de euro.

 

Operatia de ginecomastie – necesitate sau estetica?

Asadar, sunt mai multe faze de dezvoltare in care baietii sau barbatii pot fi afectati de ginecomastie, iar de multe ori aceasta poate produce mai mult probleme psihologice, decat probleme fizice. De ce? Pentru ca sanii dezvoltati la barbati sunt un semn al lipsei de virilitate, asa cum percep acestia, o apropiere de silueta feminina, si o indepartare de la trupul musculos si plin de masculinitate pe care multi baieti si barbati si-l doresc.
Doctorul Sorin Parasca, un reputat medic primar de chirurgie, specializat in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, le propune tuturor adolescentilor sau adultilor care considera ca au ginecomastie sa apeleze la el pentru un consult. In functie de verdictul acestuia, optiunile pot fi stabilite de comun acord, iar printre acestea, cea mai rapida si mai eficienta este reprezentata de operatia de ginecomastie.
Chiar daca operatia de ginecomastie poate parea un pas riscant, rusinos sau nepotrivit pentru un barbat, dr. Sorin Parasca ii asigura pe toti cei care iau in considerare pasul operatiei de ginecomastie ca vor avea parte de un tratament adecvat, o interventie rapida si sigura, de aproximativ 2 ore, in care riscurile sunt minime, iar beneficiile, atat cele psihologice, cat si cele fizice, sunt maximizate.

 

Cum se realizeaza operatia de ginecomastie?

Pentru cei care au decis deja sa faca acest pas, trebuie mai intai sa apeleze la expertiza doctorului Sorin Parasca pentru a sti daca operatia de ginecomastie este necesara, care sunt pasii care trebuie urmati si, mai ales, in ce consta momentul operator si post-operator. Prin urmare, iata cateva detalii despre operatia de ginecomastie care va fi realizata de dr. Parasca:
De multe ori, lipoaspiratia rezolva problema si ea este aproape intotdeauna parte din interventie pentru ca elimina tesutul gras care este foarte sensibil la excesul de hormoni sexuali feminini

 

inlaturare-tesut-de-grasime-prin-ginecomastieSunt cazuri cand se excizeaza direct glanda mamara dezvoltatat in exces printr-o incizie la limita de jos a areolei, sau chair cand trebuie scos si din piele (fie din jurul areolei, concentric), fie printr-o incizie suplimentara care permite si ascensionarea areolei (ca in cazul apcientilor care au slabit masiv) .

Recuperarea joaca de asemenea un rol important, pentru ca pacientii vor respecta cateva reguli impuse de dr. Sorin Parasca, ce includ o medicamentatie necesara pentru inlaturarea oricarui disconfort, precum si purtarea unei veste elastice timp de 2 saptamani

 

Pretul pentru o operatie de ginecomastie

O operatie de ginecomastie presupune usurare psihologica si confort fizic, deci pretul unei operatii de ginecomastie nu se compara cu pretul pentru ginecomastia lasata sa continue fara un tratament adecvat. Doctorul Sorin Parasca se asigura ca pretul pentru operatia de ginecomastie este unul optim pentru posibilitatile clientilor sai, iar acestia se pot simti din nou in siguranta, stiind ca aceasta afectiune care provoaca anxietate si disconfort este eliminata din vietile lor.

poze ginecomastie

Pret cura ginecomastiei: 800-1500 euro

Poze cu rezultate ginecomastie

                 Programeaza o consultatie!