Ridicarea și micșorarea sânilor

Există femei care au sânii prea mari. În unele cazuri pot apărea dureri de spate și alte tipuri de disconfort, dar cele mai multe paciente apelează la noi din motive estetice. De asemenea, sunt paciente care nu au sânii prea mari, dar sunt lăsați, în termen medical ptozați. Ele beneficiază de operația de ridicare a sanilor, denumită de medici mastopexie. Cele două operații de micșorare și ridicare de sâni sau doar de ridicare (mastopexie) sunt asemănătoare, prima fiind ceva mai laborioasă. Iată ce ar trebui să știți dacă vreți să apelați la una dintre aceste intervenții.

 

Înainte de operația de reducție sau ridicare a sanilor

 

La consultație vom discuta aspecte generale legate de starea de sănătate și detalii specifice legate de aspectul sânilor. Dacă sânii sunt prea mari, vom proceda la reducție mamară, o operație care lasă cicatrice destul de lungi: în jurul areolei (partea de piele mai închisă la culoare din jurul mamelonului), vertical spre șanțul de sub sâni și în șanțul de sub sâni. Aceste cicatrice pot fi ascunse în sutien. În cursul intervenției, vom modifica și dimensiunile sau forma areolelor, dar și poziția lor. Dacă volumul sânilor nu este prea mare, se va face o mastopexie (lifting de sâni). Și în acest caz vom avea cicatrice mari, dar mai scurte decât pentru reducție mamară. Astfel, în unele cazuri, cicatricea din șanțul sub-mamar poate lipsi, dar cea verticală și cea din jurul areolei vor rămâne. Vom încerca să corectăm și eventualele asimetrii de volum sau formă ori poziție (de obicei un sân este mai lăsat decât celălalt).

În afara analizelor curente, pacienta va fi instruită să facă un examen ecografic al sânilor, absolut obligatoriu pentru detectarea unor eventuale tumori. Renunțați la fumat (predispune la complicații) și nu luați medicamente care conțin acid acetil-salicilic.

 

Intervenția chirurgicală de mastopexie si reducție mamară

 

Și mastopexia (lifting-ul) și reducția mamară se fac sub anestezie generală. De aceea nu aveți voie să mâncați sau să beți nimic cu 5-6 ore înaintea operației. Intervențiile durează între 90 și 150 minute, în funcție de mărimea inițială a sânilor. Veți petrece prima noapte în clinică, sub supraveghere medicală. A doua zi vom extrage tuburile de dren (necesare în cazul reducției mamare). Doar în cazuri rare pacienta va pleca acasă cu tuburile de dren și va reveni conform programării pentru extragerea lor. Veți purta bustiere elastice speciale pe care vi le voi da. Durerile nu sunt mari (usturimi la nivelul plăgilor), dar sânii vor fi umflați în primele zile. Firele de sutură sunt absorbabile, dar nodurile de la suprafața pielii vor fi tăiate la 14 zile.

 

Complicații și rezultate în urma operației de ridicare sau micsorare a sanilor

 

Sângerarea sau mici probleme de vindecare a inciziilor, mai ales acolo unde se intersectează (în șanțul de sub sâni). Toate se rezolvă prin pansament. În cazul în care sânii au fost foarte mari, este posibil să vă propun ca areola să fie mutată ca grefă (intervenția poartă înfricoșătoarea denumire de amputație, dar sânii vor fi normali), caz în care sensibilitatea va fi mai greu recuperată și nu va mai fi la fel. Este o soluție extremă, dar necesară. De asemenea, chiar când reducția mamară se desfășoară normal, areola poate să sufere, iar doctorul poate decide repoziționarea ei ca grefă, precum mai sus. Despre aceste posibile complicații vă voi informa înainte de operație, dar ele sunt foarte rare.

Ca întotdeauna, rezultatul final se apreciază la 6-12 luni. Asta înseamnă ca sânii se reașează permanent în această perioadă. Din păcate, jumătatea de sus a sânilor își va pierde din aspectul de plin, iar sânii vor coborî puțin, dar vor arăta bine și natural. În cazul operației de ridicare a sânilor, fără cicatrice în șanț, sub sân vor fi niște denivelări sau proeminențe care vor dispărea în 3-4 luni. Orice nedumerire ați avea,sunt fi bucuros să le discut cu dvs. Cicatricele se vor tratate cu gel siliconic. Dacă sunt prea late, pot fi revizuite la un an. Ca întotdeauna, vă rog să aveți răbdare cu concluziile. Succes!

 

Operatie de ridicare sau micsorare a sanilor pret: 2500 euro